Pevec d.d. je prvi hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Kada je riječ o trgovini neprehrambenih proizvoda, Pevec d.d. izdvaja se prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. Prvi hrvatski trgovački lanac takvoga tipa posluje u svim krajevima Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta.

U Pevecovim prodajnim centrima moguće je kupiti proizvode iz sedam programa, birati između više desetaka tisuća raznih artikala zahvaljujući odličnim poslovnim odnosima s domaćim i inozemnim dobavljačima. Pevec također nije samo maloprodajni lanac neprehrambene robe već je u svome radu usmjeren na društveno odgovorno poslovanje čime daje veliki doprinos razvoju društva u cjelini, a kroz mnogobrojne donacije i sponzorstva projekata pokazuje svoju društvenu i socijalnu osjetljivost te brigu o zajednici u kojoj živi i radi.

Osmijeh na licima naših kupaca, osjećaj zadovoljstva naših poslovnih partnera, ljubaznost i stručni savjeti naših djelatnika pokretačka su snaga zaposlenika tvrtke Pevec d.d.

Naša vizija:

Biti dio svakog doma

Naša misija:

Odgovornim radom i brigom za ljude
stvaramo ugodno iskustvo kupovine kroz raznoliku ponudu i kvalitetnu uslugu.

Misiju i viziju ostvarujemo živeći naše vrijednosti: dosljednost, izvrsnost, odgovornost i etičnost.

Uvijek smo u potrazi za motiviranim djelatnicima različitih profila koji su spremni uložiti trud i znanje u ostvarenje naše zajedničke Pevec priče i postizanje iznimnih rezultata. U Pevecu vas očekuje sjajna atmosfera i brojne mogućnosti napredovanja u brzorastućem i uspješnom hrvatskom poduzeću. Mi ulažemo u vas jer vi brinete o našim kupcima.

Kod nas karijeru možete razvijati u različitim poslovnim područjima poput maloprodaje, veleprodaje, nabave, logistike, informatike, u centralnoj nabavi, računovodstvu i financijama, kontrolingu, internoj reviziji, ljudskim potencijalima, marketingu i korporativnim komunikacijama, upravljanju nekretninama, održavanju i građenju. Kao dodatnu pogodnost našim kupcima kojima želimo ponuditi cjeloviti doživljaj kupnje razvijamo i segment ugostiteljstva preko našeg brenda Samofino.

Što možete očekivati kod nas? Za početak toplu dobrodošlicu, a nakon toga:

  • strukturirani plan uhodavanja za svaku poziciju
  • različite mogućnosti razvoja karijere
  • mogućnosti stručnog usavršavanja i ulaganje u vaš osobni razvoj
  • ugodnu radnu atmosferu

Kontinuirano radimo na poboljšanju radnih uvjeta za svoje radnike, a redovitu isplatu plaće ne smatramo pogodnošću već redovitom zakonskom obvezom.

Sve pogodnosti za naše zaposlenike možete pogledati na našim korporativnim web stranicama.


Pevec je poslodavac koji razumije potrebe studenata i omogućuje im stjecanje njima tako važnog radnog iskustva. Kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada i imali potencijalnu priliku za nastavak karijere, u tvrtki Pevec tijekom cijele godine zainteresiranim studentima različitih studija i usmjerenja u svim našim stručnim područjima nudimo mogućnost studentske prakse. Studentska praksa u Pevecu je plaćena, a zainteresiranim studentima uz vođenje mentora i kroz strukturirani plan prakse pružamo praktična znanja i iskustvo rada kroz raznovrsne odjele naše tvrtke. Raduje nas suradnja sa studentima i želimo im dati priliku za stjecanje poslovnih znanja i iskustava.

Vjerujemo da ovakvi programi značajno doprinose boljoj pripremi studenata za tržište rada.


Gordana Frgačić, direktorica

„Na tržištu rada je sve više studenata koji su shvatili važnost stjecanja radnog iskustva još za vrijeme studija te su u potrazi za praksom. Iako je u zadnje vrijeme porastao broj obrazovnih ustanova koje u okviru svojih programa imaju i obveznu praksu, to još uvijek nije pravilo i studenti su vrlo često prepušteni sami sebi. Stoga nas veseli biti dio Inicijative za mlade koju podržava i EBRD, jer se kroz taj projekt studenti lakše i organiziranije povezuju s poslodavcima.

U Pevecu činimo sve da mladim ljudima omogućimo stjecanje prvih radnih iskustava, a kao društvo koje je u dinamičnom rastu nerijetko studentima završnih godina možemo ponuditi i prvo radno mjesto. Naglasak nam je na strukturiranoj praksi jer nam je cilj da studenti vrijeme provedeno kod nas iskoriste na najbolji mogući način te da ta suradnja bude na obostrano zadovoljstvo. Iako bi se na prvu moglo reći da su studenti ti koji uče od nas, istina je zapravo da i mi kao poslodavac jako puno učimo od studenata.

Oni su nepresušan izvor novih ideja, talenata, korisnih informacija i praksi.

Smatramo da kao poslodavac imamo i svojevrsnu obvezu sudjelovati u njihovom razvoju te se rado odazivamo na različite studentske projekte i događanja, a surađujemo i s mnogobrojnim fakultetima. Otvoreni smo za sve oblike suradnje, a mjesta za studentsku praksu nudimo kontinuirano, tijekom cijele godine u organizacijskim jedinicama prema potrebama studenata. Kao veliki trgovački lanac zastupljeni smo u svim segmentima poslovanja, a iz osobnog dugogodišnjeg iskustva u trgovini mogu potvrditi da je to industrija u kojoj se može steći izuzetno vrijedno iskustvo po kojem ste prepoznatljivi na tržištu rada. Bilo bi nam posebno drago kad bi se studenti, osim u našim stručnim službama, odvažili i na praksu u našim prodajnim centrima.

Smatramo da je to najbolja priprema za buduću uspješnu karijeru.

Jedan od naših vrijednih studenata, Davor, koji je završio praksu u sklopu Sektora ljudskih potencijala istaknuo je:

„Pevec je kompanija koja konstanto raste i ulaže u svoje zaposlenike, a studentska praksa u takvoj firmi je veliki vjetar u leđa i neprocjenjivo iskustvo za svakog čovjeka. Oduševilo me što je praksa prilagođena mojim studentskim obvezama i što je plaćena. Iskustvo koje sam stekao mi je neprocjenjivo i siguran sam da će mi biti od velike pomoći prilikom ulaska na tržište rada. Već s prvim korakom u firmu shvatio sam da Pevec njeguje međuljudske odnose, dočekat će vas genijalna atmosfera, baš onakva kakvu želi svaki mladi čovjek koji počinje graditi svoju karijeru. Već prvog dana prakse dobio sam mentora koji mi je uručio i objasnio unaprijed sastavljen plan i program prakse. Naučio sam sve ono čime se bavi Sektor ljudskih potencijala.

Pevec je tvrtka koja će vam putem mladog tima stručnjaka dati neprocjenjivo iskustvo još za vrijeme studentskih dana, te preporučujem svim da pošalju svoje otvorene molbe ili se jave na natječaj za studentsku praksu u Pevecu. Iskustvo je neprocjenjivo i siguran sam da će vam biti od velike pomoći kada diplomirate i izađete na tržište rada.“

Studenticu, Ivanu, koja je svoj studentski angažman započela u Službi za internet trgovinu, a trenutno privodi kraju praksu u sklopu Sektora informatike, očekuje stalno zaposlenje po završetku fakultetskih obaveza.

Ivana je istaknula:

„U Pevecu vlada ugodna atmosfera u kojoj sam stekla dodatno iskustvo i znanje koje će mi koristiti u daljnjoj karijeri u Pevecu. Kao najbolji dio cjelokupnog iskustva izdvojila bih to što sam dobila uvid u cjelokupno poslovanje, stekla radne navike, a sva ona teorijska znanja stečena na fakultetu mogla sam vidjeti kako funkcioniraju u praksi“.

Ivana će kao i Davor rado preporučiti praksu u Pevecu svojim prijateljima i kolegama ponajviše zbog stjecanja dodatnih znanja i iskustava te mogućnosti zaposlenja.