Genius Consulting je hrvatska tvrtka specijalizirana za izradu i provedbu investicijskih projekata financiranih iz EU i ostalih izvora, financijsko i poslovno savjetovanje i digitalizacija. Član je Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Tvrtka aktivno surađuje s konzultantskim kućama u RH, regiji i EU, a projektni tim broji više od 15 profesionalaca s višegodišnjim radnim iskustvom u specijaliziranim područjima.

Ključne usluge uključuju:

  • Podršku u prijavi na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava i provedbi projekata iz EU i nacionalnih fondova te pristup financijskim instrumentima;
  • Poslovno i financijsko savjetovanje;
  • Usluge edukacije, seminara, obuka u području pripreme EU projekata;
  • Otvaranje nova tržišta
  • Digitalizacija društva i razvoj inovacije

Klijenti su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici u RH te vladine i nevladine organizacije.

Od svog osnutka 2014.  godine Genius Consulting je do sada uspješno prijavio više od 150 projekata u različitim gospodarskim granama kako što su: poljoprivreda, ribarstvo, akvakultura, turizam, prerađivačka industrija, inovacije, ICT sektor, zdravstvo, razne stručne udruge i dr.

MISIJA: Pružanje individualno dizajnirane i visoko kvalitetne usluge poslovnog savjetovanja temeljem koje će klijenti ostvariti rast poslovanja i osnažiti konkurentski položaj na domaćem i međunarodnom tržištu.

VIZIJA: Nadahnuti i kreirati pozitivne promjene u svijetu! Biti visoko prepoznatljiv poslovni partner u kreiranju uspješnih poslovnih rezultata kojima će se ostvariti zajednički ciljevi klijenata, partnera i zaposlenika putem pružanja individualnih, kvalitetnih, profesionalnih i učinkovitih usluga savjetovanja.

Na studentsku praksu dobrodošli su studenti svih društvenih i prirodnih usmjerenja koji se žele upoznati s radom u konzultantskoj tvrtki i ostvariti karijeru u dinamičnoj konzultantskoj industriji. Svakom studentu na praksi je dodijeljen voditelj prakse, mentor i trener. Voditelj prakse zadužen je za odabir studenata za praksu, nadgleda tijek prakse te, zajedno s mentorom, donosi konačnu ocjenu o kvaliteti rada studenta. Uloga mentora je uvođenje studenata u poslovno okruženje pri čemu objašnjava interne procedure i načine rada sukladno dodijeljenim zadacima. Mentor aktivno radi sa studentima, dodjeljuje radne zadatke te je na raspolaganju tijekom cijelog vremena trajanja prakse za davanje smjernica i rješavanje eventualnih nejasnoća. Trener usmjerava studente i daje prijedloge za poboljšanja.

Studenti u Genius Consulting-u aktivno su uključeni na projektima, obavljaju poslove projektnog asistenta te dobivaju zadatke od strane projektnog menadžera – mentora kao što su analiza natječajne dokumentacije, analiza poduzeća, izrada dijelova poslovnih planova i studija izvodljivosti, istraživanje tržišta, analiza financijskih izvještaja i dr. Stručna praksa izvrsna je prilika za zapošljavanje onih studenata koji se najbolje uklope u tim i pokažu volju i želju za napretkom i rastom zajedno s tvrtkom.

Monika Kordić, direktorica

„Mnogi studeni su zainteresirani za praksu tijekom studija što je jako pohvalno za nove generacije, iako često zbog ograničenja koje obrazovni sustav stvara, ne znaju kako i kome se obratiti.  S druge strane, poslodavci imaju velikih poteškoća pri pronalaženju stručnog kadra koji odgovara njihovim potrebama. Hrvatska udruga poslodavaca uz podršku EBRD-a prepoznala je važnost povezivanja poslodavaca i studenata koji tek trebaju zakoračiti na tržište rada. Velika nam je čast što možemo podržati provedbu Inicijative za mlade i što smo od njezinog začetka aktivno uključeni.

Gledajući sa strane poslodavca, mogu reći kako poslodavci uključeni u Inicijativu na taj način značajno skraćuju proces selekcije i odabira kandidata, a tijekom prakse imaju priliku upoznati svoje potencijalne zaposlenike. Od svog osnutka kontinuirano primamo studente na plaćenu praksu i na taj način omogućavamo zainteresiranim i odvažnim studentima uvid u poslovni svijet, a od priključenja Inicijativi taj je proces značajno ubrzan i olakšan. U Genius Consulting-u potičemo različitosti, odvažnost i kreativnost u želji da svaki član tima (uključujući i studente) razvija svoju karijeru vlastitom dinamikom i u onom smjeru koji njemu najbolje odgovara u danom trenutku. Važnost mentora i trenera u početku karijere jača samopouzdanje za postizanje izvrsnih poslovnih rezultata.

Genius Consulting i dalje će biti uključen u Inicijativu te putem tog kanala tražiti potencijalne kandidate za osnaženje svog tima koji raste iz godine u godinu. Ovim putem studentima savjetujem da rad tijekom studenskih dana što više usmjere prema ciljanom budućem zaposlenju kako bi se uspjeli iznutra upoznati s ,,poslom iz snova“ te kasnije bili konkurentniji na tržištu rada. Također, drugim poslodavcima preporučam uključenje u Inicijativu kako bi na taj način osigurali daljnji rast i razvoj vlastitih tvrtki.“

Tijekom svibnja, lipnja i srpnja 2017. godine stručnu praksu u Genius Consulting-u su odradile Dorotea i Jakica, studentice agronomskog i ekonomskog fakulteta. Tijekom listopada praksu je odradila Maja, studentica ekonomskog fakulteta i osoba s invaliditetom. U studenom je praksu počela pohađati Ana, studentica ekonomskog fakulteta.

Svima njima odgovornost, timski rad, želja za učenjem i visoka motiviranost su zajedničke karakteristike, a već nakon 2 – 3 tjedna uz kvalitetno mentorstvo su u mogućnosti kvalitetno odraditi zadatke koje su im povjerene unutar zadanih vremenskih rokova.

Dorotea, studentica agronomskog fakulteta

„Genius je mjesto vođeno mladim ljudima sa svježim i inovativnim idejama u poslovanju. Dolaskom na studentsku praksu postaje se dio tima i radi se na stvarnim projektima. Članovi tima vas potiču i pomažu pri izvršenju zadataka. Sastanci se održavaju redovito, a mentor vam je uvijek na raspolaganju za konzultacije i pomoć. Radno okruženje je sigurno i poticajno.

Vlastiti radni stol i kompjuterska oprema velika su prednost i pozitivan psihološki utjecaj pri obavljanju zadataka. Također, velika prednost u Genius-u je širok raspon različitih projekata u različitim sektorima zbog čega je rad dinamičan i zanimljiv. Genius je dobro mjesto za primjenu teorijskog znanja, ali i za razvijanje interesa u drugim sektorima i podizanje samopouzdanja. Preporučila bih Genius svim studentima, a pogotovo svojim kolegama zbog velikog broja projekata u poljoprivrednom sektoru.“

Jakica, studentica ekonomskog fakulteta

„Genius Consulting je odlično mjesto za rad, posebno za praksu. Već od prvog dana praktikanti dobivaju konkretne zadatke i odgovornosti te aktivno sudjeluju u pisanju projekata uz nadležnost mentora, što praktikantu omogućava stvarni uvid u posao. Praksa u Genius Consulting-u mi je pomogla da se bolje upoznam s radom konzultantskih tvrtki, shvatim područje interesa i smjer razvijanja moje karijere u budućnosti.

Radna atmosfera je odlična i svakako preporučam svima koji su u potrazi za praksom.“

Ana, studentica ekonomskog fakulteta

„Ove akademske godine upisala sam apsolventsku godinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, diplomski studij smjer Financije kako bih stekla znanje i iskustvo u području koje me zanima kroz stručne prakse. Na samom početku traženja prakse otkrila sam da Genius Consulting prima studente na stručnu praksu. Nakon dobivenog poziva na testiranje, pa i razgovor, bila sam sigurna da je to pravi izbor za početak moje karijere. Od samog početka studenti dobivaju zadatke i odgovornosti pod vodstvom mentora koji su u svakom trenutku dostupni za pomoć i rješavanje problema što je od velike važnosti za sam početak rada.

Student odmah postaje dio tima što mi je pomoglo da steknem samopouzdanje i sigurnost u svemu što radim, a međuljudski odnosi koje smatram primarnim čimbenikom za rad, su i više nego zdravi. Rad, trud i volja prepoznati su od strane poslodavca što je dodatni poticaj studentu da i dalje daje najviše od sebe, a ukoliko se student iskaže i pokaže interes za ovim područjem, nudi mu se mogućnost ostanka i nakon završetka prakse. Poticajno radno okruženje, rad na stvarnim primjerima, dinamičnost poslovanja, zanimljivost projekata, inovativnost i kreativnost su idealan opis ovog radnog mjesta. Ukoliko su studenti u potrazi za stručnom praksom i žele naučiti što više korisnih i zanimljivih stvari, Genius Consulting je idealno mjesto za ispunjavanje njihovih očekivanja.“